3 tips: Kinderyoga oefeningen en Zachte Kracht affirmatiekaarten

Kinderen die Kinderyoga oefeningen doen met dieren samen met Affirmatiekaarten

Steeds vaker worden de affirmatiekaarten "Ik ben Zachte Kracht" gebruikt voor kinderyoga. Zo super leuk! Lees hier tips hoe je ze kunt gebruiken, van kinderyoga oefeningen met dieren tot gebruik van de positieve affirmaties!

Tip #1 Kinderyoga oefeningen met dieren

Laat kinderen een kaart uit het kaartendeck kiezen. Gebruik het dier dat op de affirmatiekaart staat afgebeeld als inspiratie voor de kinderyoga oefeningen.

Kinderyogadocente Deborah van Babyborah heeft zelfs voor alle ‘Ik ben Zachte Kracht” affirmatiekaarten een yogapose uitgewerkt! Kinderyoga oefeningen geinspireerd op de dieren die op de affirmatiekaarten staan afgebeeld.

Ze laat kids om beurten een kaartje trekken. Vervolgens doen ze samen de bijbehorende kinderyoga oefeningen. Een geweldige manier om samen de yogales te creeeren. En een leuke manier om kinderen te verbinden met de dierenwereld.

Je kunt hier ook nog de affirmatie aan toevoegen, door deze hardop te zeggen en ieder kind te laten herhalen. Zo breng je de affirmatiekaarten helemaal tot leven!

Je kunt de kinderen bijvoorbeeld vertellen dat affirmaties positieve zinnen zijn, die hen helpen om zich goed te voelen.

Tip #2 Kaartje trekken tijden je kinderyoga les

Kinderyogadocente Esther van De Sterrenpracht doet het ook heel leuk! Zij laat kinderen aan het begin van de yogales een kaartje trekken van het “Ik ben Zachte Kracht” kaartendeck.

Ze mogen hun kaart eerst zelf rustig bekijken. Dan vraagt ze wat het dier op de kaart zou kunnen vertellen, welke kracht het dier heeft. Wat ze mooi vinden aan de kaart en waar de kaart hen bij zou kunnen helpen.

Als ze willen leest zij de affirmatie voor, die op de kaart staat. De kaart mogen ze de hele les op hun matje laten liggen, zodat ze er af en toe naar kunnen kijken.

Tip #3 Kinderyoga oefeningen met een thema

Kies een thema voor je kinderyoga les. Zoals zelfvertrouwen of ontspanning. Kies hierbij vantevoren affirmatiekaarten, die passen bij het thema van je yogales.

Esther: “Ik koppel naast yoga oefeningen ook massage- en ademhalingsoefeningen aan de kinderyoga les. De kaarten leg ik dan op de grond neer. Kinderen mogen om beurt een kaart uitzoeken en die oefening gaan we dan doen.”

Om kinderen hun creativiteit te stimuleren, is het ook leuk om kinderen zelf een yogapose te laten bedenken bij de kaart.

Je kunt de yogales fijn afsluiten met een ontspanningsmeditatie. Laat hen bijvoorbeeld het dier op hun gekozen kaart voorstellen. Ook kunnen ze de affirmatie in stilte herhalen.

Checken hoe de kinderen zich na de les voelen is ook een fijne manier, om hen extra bewust te maken van het effect van de yogales.

Ik hoop dat deze ideeën je inspireren om de affirmatiekaarten voor kinderen te combineren met kinderyoga!

Heb je aanvullende tips? Super leuk als je ze hier deelt.

Wil je graag meer weten over het kaartendeck “Ik ben Zachte Kracht”. Lees hier alles over de affirmatiekaarten.

Veel plezier en geniet van de positieve energie!

Liefs Lenny

Delen:

Kinderen die Kinderyoga oefeningen doen met dieren samen met Affirmatiekaarten

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 
Zachte Kracht Collectie
Vrouwen Power Collectie