7 redenen waarom meditatie voor kinderen zo goed is!

Foto print van een schildpad met een jongetje die samen mediteren. In zachte groene tinten mooi als poster voor in de kinderkamer met dieren.

De zachte kracht van meditatie voor kinderen! Hier vind je zeven redenen waarom meditatie zo goed is voor kinderen. Meditatie kan een waardevol hulpmiddel zijn voor kinderen van alle leeftijden.

Boosheid in heftige mate bij een kind, is al snel een teken van sterke voelsprieten. Een hoogbewustzijn, hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid. Give it a name. Ik ben zelf niet zo’n fan van deze namen, maar het praat wel makkelijker 🙂 

#1 Meditatie verbetert concentratie van kinderen

Meditatie helpt kinderen om hun concentratievermogen te vergroten. Door regelmatig te mediteren, leren kinderen om hun aandacht te richten en afleidingen te verminderen, wat hen helpt beter te focussen op school en andere activiteiten.

#2 Meditatie biedt emotionele balans bij kinderen

Emotionele balans: Meditatie kan kinderen helpen omgaan met hun emoties op een gezonde manier. Door bewust te zijn van hun gevoelens tijdens het mediteren, leren kinderen hoe ze met stress, angst en boosheid kunnen omgaan, waardoor ze emotioneel veerkrachtiger worden.

#3 Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen door te mediteren

Door meditatie kunnen kinderen een beter begrip krijgen van zichzelf en hun gedachten. Dit vergroot hun zelfbewustzijn en helpt hen om een positiever zelfbeeld te ontwikkelen, wat resulteert in een groter gevoel van zelfvertrouwen.

#4 Kinderen slapen beter door te mediteren

Meditatie kan kinderen helpen om beter te slapen. Door voor het slapengaan te mediteren, kunnen kinderen hun geest tot rust brengen en ontspannen, waardoor ze gemakkelijker in slaap vallen en een diepere en meer verkwikkende slaap ervaren.

#5 Ook bij kinderen levert meditatie stressvermindering op

Net als volwassenen ervaren ook kinderen stress. Meditatie kan kinderen helpen om stress te verminderen en een gevoel van kalmte te bevorderen. Door regelmatig te mediteren, leren kinderen technieken om met stressvolle situaties om te gaan en hun innerlijke rust te behouden.

#6 Mediteren helpt bij het ontwikkelen van emphatie bij kinderen

Meditatie kan de ontwikkeling van empathie bij kinderen stimuleren. Door meditatie leren kinderen om stil te staan bij de gevoelens van anderen en om compassie en vriendelijkheid te tonen, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van hun sociale vaardigheden.

#7 Meditatie versterkt de band tussen ouders en kinderen

Meditatie kan een geweldige activiteit zijn om samen met je kind te doen. Door samen te mediteren, creëer je een speciale band en een moment van rust en verbondenheid. Dit kan helpen om de communicatie te verbeteren en de band tussen ouder en kind te versterken.

Meditatie aan de muur!

Met zoveel positieve effecten, opzoek naar rolmodellen voor je kind om het mediteren te stimuleren? Neem een kijkje in de Zachte Kracht Collectie.

Dit zijn unieke illustraties als canvas schilderijen of posters voor in de kinderkamer. Een meditatie voor aan de muur! 

Zachte Kracht voor kids hun zachte kracht!

Delen:

Foto print van een schildpad met een jongetje die samen mediteren. In zachte groene tinten mooi als poster voor in de kinderkamer met dieren.

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Krachtige vrouwen, dappere zielen

Vrouwen hebben een gemene deler. Ze zijn van oorsprong super krachtig. Ook hebben ze in de geschiedenis van de mensheid zware klappen te voortduren gekregen. Zowel letterlijk, als onze vrouwelijke energie. Ik deel hier mijn verhaal. De ongecensureerde versie, als vorm van heling voor jou en mij.

Lees verder »
Affirmatiekaarten op een tafeltje met krachtdieren en positieve affirmaties van het kaartendeck voor kinderen Zachte Kracht

Hoe Positieve Affirmaties je Transformeren

Hoe Positieve Affirmaties je Gedachten en Leven Transformeren Lees meer hoe positieve affirmaties je gedachten en leven kunnen transformeren. Ben je ooit in een situatie geweest waarin je negatieve gedachten of twijfels over jezelf had? Ontdek positieve affirmaties. Als jij het kan, dan kan je kind het ook! Want kids volgen in extreme mate de

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 
Zachte Kracht Collectie
Vrouwen Power Collectie