Mijn kind is altijd boos op mij

Een foto van een canvas aan de muur bij de blog 'Mijn kind is altijd boos op mij'

Ik kan wel huilen als ik dat hoor. “Mijn kind is altijd boos op me”. Zowel voor de moeder als het kind. In deze blog vertel ik je hoe je om kunt gaan met woedeaanvallen van je kind. Vooral ook woedeaanvallen van een hoogsensitief of hoogbegaafd kind.

Boosheid in heftige mate bij een kind, is al snel een teken van sterke voelsprieten. Een hoogbewustzijn, hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid. Give it a name. Ik ben zelf niet zo’n fan van deze namen, maar het praat wel makkelijker 🙂 

Tip #1 Neem een stapje terug van “kind boos op moeder”

Woede is een enorm krachtige emotie, die niet direct te relateren is aan kinderen. Als er sprake is van woedeaanvallen bij je kind, op jonge leeftijd. Dan is hier sprake van iets dat te maken heeft met een groter plaatje. In het stapje terug nemen, van die heftige boosheid – gevoelsmatig, fysiek, mentaal – kun je die gaan zien.

Tip #2 Creeer een nieuw perspectief op 'mijn kind heeft woedeaanvallen'

Woede bij een kind is geen natuurlijke flow, omdat kinderen nog sterk verbonden zijn met hun puurheid. Zeker kinderen tot en met 8 jaar. Daarom knalt en spuugt een kind, boosheid eruit. Het hoort niet bij hem of haar, het zit de puurheid in de weg. Want juist die lichte, schone en fijne  energie van je een kind, die flowt gigantisch sterk. Dat is de verborgen schoonheid hier. Die lichtheid flowt zo sterk, dat het zelfs de zwaarte van boosheid in beweging zet.

Doordat zij nog zo verbonden zijn met vooral de moeder (energetisch op zijn sterkst tot wederom 8 jaar), geeft het kind uiting aan iets als dat het van zichzelf is. Maar ze zijn slechts de boodschapper. Hiermee verandert het perspectief van mijn kind heeft woedeaanvallen naar de vraag. Welke woede ligt verscholen, waar mijn kind expressie aan geeft.

Tip #3 Wees extra lief voor jezelf en vooral niet boos

Juist door die puurheid van je kind, pikt deze signalen op, die diep verscholen en onzichtbaar liggen. In jou.

Dit kan extra pijnlijk zijn. Als moeder wil je als laatste, sores bij je kind droppen. Dat doe je ook niet. Ze pikken het alleen op en leggen het op een dienblaadje. Zodat jij er verder mee kan. Niks meer, niks minder. Vandaar. Wees lief voor jezelf. Als er boosheid in jou zit. Betekent dat daaronder pijn ligt. En daaronder giga veel licht. En met dát licht, is jouw kind verbonden. Dus poepen ze al het andere, dat er bovenop ligt te drukken, gewoon uit.

Hoe reflecteer je als moeder op boosheid van je kind?

Deze woedeaanvallen van je kind zijn geen reflectie van een ruzie over de afwas. Dit zijn oude diepe patronen.

  • Kijk naar de relatie van jouw en je moeder
  • Haal zinnetjes erbij die je kind tegen jou zei
  • Zou je dit ook zo tegen jouw moeder kunnen of willen schreeuwen?

Dit kan van alles oproepen. Schuldgevoel om niet zo tegen haar te willen doen. Handen boven iemands hoofd houden. De zorgmodus die sterker is dan woedemodus.

Je eigen jeugdfilm (nog eens) terug draaien kan behulpzaam zijn. Pas op dat dit niet te mentaal wordt, door overmaat aan oorzaak en gevolg of tijdslijnen helder krijgen. Het gaat hier vooral om voelen. Voorbij woorden. Je mag namelijk boos zijn. Je moet boos zijn. Want het zit al in je. En het wil eruit. Kijk ook of iets fysieks kan helpen.

Dit is het cadeau van je kind, als zuiver pareltje, om jezelf op te schonen. Zodat jij ook het pure van je kind – en jezelf – kan blijven zien. In plaats van een boos meisje of jongetje. Het zijn energetische lagen, die enkel losgelaten kunnen worden, door ze te doorvoelen. Jouw kind voelt die bevrijding en zal ook dat gaan uiten 😉

Wie ben ik?

Mijn naam is Lenny en ik ben in staat energetische verbindingen te zien, voelen, ruiken, horen weten. Vanuit ons gezamenlijke startpunt, onze liefdeskern. In feite kan iedereen dat, maar helaas zijn die vaak met laagjes bedekt. Daarom is dit een manier om mijn kennis te delen, met woorden. Mijn kunst is eigenlijk precies hetzelfde, maar dan zonder woorden.

De affirmatiekaarten Zachte Kracht kunnen ook ondersteunend zijn, als je in een periode zit van veel woedeaanvallen van je kind. Kinderen (en ouders) worden in de affirmatiekaarten namelijk aangesproken op hun puurheid, vanuit verschillende lagen. De positieve affirmatie op ieder kaartje, zet dat vervolgens kracht bij. Een periode met veel boosheid kost namelijk ook veel energie.

En mijn doel is dat jullie beide stralen in je mooie zachte kracht! Lees meer over de positieve werking van de affirmatiekaarten “Ik ben Zachte Kracht.

Liefs Lenny

Delen:

Een foto van een canvas aan de muur bij de blog 'Mijn kind is altijd boos op mij'

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

7 redenen waarom meditatie voor kinderen zo goed is!

7 redenen waarom meditatie voor kinderen zo goed is! De zachte kracht van meditatie voor kinderen! Hier vind je zeven redenen waarom meditatie zo goed is voor kinderen. Meditatie kan een waardevol hulpmiddel zijn voor kinderen van alle leeftijden. Boosheid in heftige mate bij een kind, is al snel een teken van sterke voelsprieten. Een

Lees verder »
Affirmatiekaarten op een tafeltje met krachtdieren en positieve affirmaties van het kaartendeck voor kinderen Zachte Kracht

Hoe Positieve Affirmaties je Transformeren

Hoe Positieve Affirmaties je Gedachten en Leven Transformeren Lees meer hoe positieve affirmaties je gedachten en leven kunnen transformeren. Ben je ooit in een situatie geweest waarin je negatieve gedachten of twijfels over jezelf had? Ontdek positieve affirmaties. Als jij het kan, dan kan je kind het ook! Want kids volgen in extreme mate de

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 
Zachte Kracht Collectie
Vrouwen Power Collectie