Over mij

Wie is YADE?

Mijn naam is Lenny en YADE betekent vrede. Het is de onderstroom in mijn werk.

Op reis In Puerto Rico kwam voor mij alles samen, na tien jaar tekenen en schilderen. In een lina-art schetsstijl en zachte schilderlook, creeerde ik zeven “Peace Warriors”, zoals ik ze toen noemde.

YADE was geboren. Ze werden het begin van een bijzondere reis.

 

YADE missie

In hetzelfde jaar volgden er in totaal dertig. Ieder kunstwerk vertelt een uniek verhaal. 

Het is een reis door mijn reizen. Decennia lang snakte mijn ziel naar oude culturen, wilde natuur en kleurrijke tropische oorden. Ik vond er stukjes van mezelf. Rust en levenskracht tegelijk.

Het vinden van je piece of peace is dan ook de essentie van YADE. Om zo het pure in jezelf weer te ervaren. De rest volgt vanzelf.

Het verhaal

Heilige geometrie, details uit inheemse kunst van natuurvolken, geschreven teksten in spiegelbeeld en krachtdieren. Deze lagen van symbolische betekenissen vertellen samen een verhaal

Intuitief bijeengebracht, vibreren ze een boodschap. Een gevoel. Een energie. Voor iedereen die opzoek is naar ware zielsverbinding.

 

Nieuwe wereld

Alle kids hebben hun ogen dicht. Ze herinneren je aan de rijkdom binnenin. Ons startpunt om de wereld  buiten ons te creeeren. 

Zijn wie je bent, is de sleutel. We zijn zo mooi. Laten we die schoonheid reflecteren. Laten we onze piece of peace terugvinden…

Je voelt vanzelf tot welk kunstwerk je wordt aangetrokken. Het biedt een ingang, voor jong en oud, naar het ritme van je hart.

Over Lenny

  • Meer dan tien jaar heb ik geexperimenteerd met verschillende verftechnieken en materialen. Zoals acryl, fluid painting, aquarel, portrettekenen. Vervolgens kwam de uitdaging om ‘echte’ digitale verfstrepen te willen creeeren. Alle YADE werken zijn dan ook gemaakt met potlood èn Ipencil.
  • YADE komt van de naam Jade. Het zou de naam voor een dochter worden, die ik twintig jaar als een bijzonder ankertje bij me droeg. Zij had een andere bestemming.
  • Waarom ik doe wat ik doe? Na een reis door India zocht ik een manier om mijn ervaringen te uiten. Schilderen bleek mijn manier. Het diepe gevoel binnenin, wilde ik proberen te vangen met verfstrepen. Het moest wel de culturele meltingpot van Puerto Rico zijn, waar alles samenkwam.
  • Zijn wie je bent, vind ik zo ontzettend belangrijk. Het is voor mij de enige manier je steentje bij te dragen in deze wereld. Ik zet me er vol voor in, omdat ik het zelf zo lastig vond. YADE is mijn manier. De vaste structuren en systemen, het ontbreken van wilde natuur en beperkte vrijheid ervaren om mezelf uit te uiten, deden me van jongs af aan hunkeren naar de wereld buiten onze landsgrenzen. Ik vond al ontspanning in Belgie, laat staan de vele culturen die onze wereld rijk is. 
  • Ook worstelde ik met een gevoel van anders zijn. Door waarnemingen voorbij het zichtbare, als kind en tiener. Deze sensitiviteiten proberen te killen, met alle gevolgen van dien, heeft een diepe inprint gemaakt. Zelfontwikkeling werd mijn medicijn om laagje voor laagje bij de kern uit te komen. Mijn piece of peace te herontdekken én uit te dragen. 

Ik vertel je meer!