Kaartje trekken: 5 creatieve manieren voor het hele gezin

Vrouw houdt de positieve affirmaties voor kinderen in haar handen. En trekt een kaartje uit het kaartendeck "Ik ben Zachte Kracht".

Een inspirerende blog over kaartjes trekken met kinderen! Ik deel vijf leuke manieren waarop je de "Ik ben Zachte Kracht" affirmatiekaarten kunt gebruiken, samen met je kinderen. Laat je verrassen door de krachtige impact die het dagelijks trekken van een kaartje kan hebben.

1. Verrassingsmoment voor het trekken van een kaartje

Creëer een dagelijks ritueel waarbij je kind een kaartje trekt uit de “Ik ben Zachte Kracht” stapel. Leg de kaarten verspreid op tafel en laat je kind intuïtief een kaartje kiezen. Dit zorgt voor een magisch verrassingsmoment en creëert een gevoel van eigenaarschap. Bespreek samen de betekenis van de affirmatie en moedig je kind aan om deze gedurende de dag in praktijk te brengen.

2. Familie Affirmatie Moment

Maak van het kaartjes trekken een gezinsactiviteit! Stel een vast moment in, bijvoorbeeld tijdens het avondeten of voor het slapengaan, waarop iedereen een kaartje trekt. Laat elk gezinslid zijn of haar affirmatie voorlezen en deel waarom deze zo belangrijk is. Dit versterkt de band binnen het gezin en stimuleert positieve communicatie. Bovendien leert je kind dat iedereen, ongeacht leeftijd, behoefte heeft aan zelfliefde en positieve bevestiging.

3. Verbinding met Vrienden, door samen een kaartje te trekken

Organiseer een speelafspraakje waarbij je kind vriendjes of vriendinnetjes uitnodigt om samen kaartjes te trekken. Laat elk kind een kaartje kiezen en moedig hen aan om hun affirmatie met elkaar te delen. Dit bevordert empathie, begrip en positieve interactie tussen de kinderen. Het is een geweldige manier om je kinderen te laten zien dat ze elkaar kunnen ondersteunen en aanmoedigen.

4. Kaartje voor Onderweg

Kaartjes voor Onderweg: Neem de “Ik ben Zachte Kracht” kaarten mee op avontuur! Of het nu een dagje uit is, een vakantie of gewoon een ritje naar school, laat je kind een kaartje trekken voordat jullie vertrekken. Bespreek samen de betekenis van de affirmatie en moedig je kind aan om deze in gedachten te houden tijdens de dag. Het zal een positieve mindset creëren en een gevoel van innerlijke kracht versterken, waar je kind overal van kan profiteren.

5. Affirmatie Wand

Maak een Affirmatie Wand: Transformeer een lege muur in huis tot een inspirerende positieve affirmatie wand! Laat je kind aan de hand van het getrokken kaartje een tekening maken of iets anders creatiefs. Dit visuele display zal je kind dagelijks herinneren aan hun innerlijke kracht en positieve eigenschappen, op hun eigen manier verbeeldt. Het zal een bron van empowerment worden, niet alleen voor je kind, maar voor het hele gezin.

Tot slot over kaartje trekken

Het dagelijks trekken van een kaartje uit de “Ik ben Zachte Kracht” affirmatiekaarten is een geweldige manier om positiviteit en zelfliefde te cultiveren bij kinderen. Of je nu kiest voor verrassingsmomenten, gezinsactiviteiten, verbinding met vrienden, onderweg of een positieve affirmatie wand, de impact zal groter zijn dan je kunt voorstellen. Het zal je kinderen helpen om hun zelfvertrouwen te vergroten, veerkracht te ontwikkelen en positieve gedachten te koesteren.

Lees hier meer, als je meer wilt ontdekken over de kracht van positieve affirmaties en de specifieke voordelen van de “Ik ben Zachte Kracht” kaarten voor kinderen. 

Delen:

Vrouw houdt de positieve affirmaties voor kinderen in haar handen. En trekt een kaartje uit het kaartendeck "Ik ben Zachte Kracht".

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Affirmatiekaarten op een tafeltje met krachtdieren en positieve affirmaties van het kaartendeck voor kinderen Zachte Kracht

Hoe Positieve Affirmaties je Transformeren

Hoe Positieve Affirmaties je Gedachten en Leven Transformeren Lees meer hoe positieve affirmaties je gedachten en leven kunnen transformeren. Ben je ooit in een situatie geweest waarin je negatieve gedachten of twijfels over jezelf had? Ontdek positieve affirmaties. Als jij het kan, dan kan je kind het ook! Want kids volgen in extreme mate de

Lees verder »
Kinderen die Kinderyoga oefeningen doen met dieren samen met Affirmatiekaarten

3 tips: kinderyoga oefeningen samen met Zachte Kracht affirmatiekaarten

3 tips: Kinderyoga oefeningen en Zachte Kracht affirmatiekaarten Steeds vaker worden de affirmatiekaarten “Ik ben Zachte Kracht” gebruikt voor kinderyoga. Zo super leuk! Lees hier tips hoe je ze kunt gebruiken, van kinderyoga oefeningen met dieren tot gebruik van de positieve affirmaties! Tip #1 Kinderyoga oefeningen met dieren Laat kinderen een kaart uit het kaartendeck

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *