Krachtige vrouwen, dappere zielen

Made with Yade-14

Vrouwen hebben een gemene deler. Ze zijn van oorsprong super krachtig. Ook hebben ze in de geschiedenis van de mensheid zware klappen te voortduren gekregen. Zowel letterlijk, als onze vrouwelijke energie. Ik deel hier mijn verhaal. De ongecensureerde versie, als vorm van heling voor jou en mij.

Het verliezen van mezelf, aan drank, drugs en ongezonde relaties, heeft de nodige – belangrijke – impact gehad. Terug te leiden naar het kleine eigenzinnige meisje, dat dacht dat het handiger was om te zijn zoals iedereen. Allemaal zaadjes, die me gek genoeg naar het licht hebben gebracht.

Overgave als traumaverwerking

Hoe? Door In de diepste donkerste momenten, in overgave te gaan.

Ik was knock-out geslagen, in een verlaten hotel aan het strand van Nicaragua, door mijn toenmalige verkering. Met een blauw oog en beurse rug, stond ik ‘s ochtends alleen op. Zonder nadenken liep ik naar het raam en zette mezelf in de flamingo-yoga- pose. Eén been opgetrokken, handen voor het hart en keek uit over de oceaan.

In mijn herinnering sta ik daar de hele ochtend. In diepe verbinding, met het puurste van het puurste in mij. Een moment van eeuwigheid. Het was alsof er een vliesje om me heen was gelegd. Van licht, engelen, beschermheiligen. Het bracht me heelhuids thuis, waar ik me volledig op werk stortte.

Een paar jaar eerder was het, wederom op reis, een andere vorm van overgave dat me naar huis leidde. De Narcotica Brigade pikte me op. Ik was doelwit geworden van een drugshandel, waar mijn verkering een bemiddelende rol had gespeeld. Ik had dat niet overleefd, in de staat van zijn waarin ik toen verkeerde. Te lang en teveel coke. Geestelijk te labiel. En lichamelijk te vel overbeen. Alle liefde in de ogen van de dame, verzekerde me, dat ik veilig was. En ik liet alles los. .

Na een week te zijn schuilgehouden in een huis, stortte ik bij aankomst in Nederland in.

Kun je helen van een trauma?

Ik wist niet eens wat mijn trauma was. Het was een relatie van jaren, waarvoor ik jaren nodig had om te intensiteit ervan te vatten. En ja, je kunt helen. Dat is de kracht die aanwezig is in de ware stroom van vrouwelijke energie. 

Ik legde al mijn vertrouwen in een traumatoloog. Het werd een innerlijke reis via hypnose, terug naar het kleine meisje. De scheidslijn tussen het diepste donker en zuiverste licht, blijkt maar heel dun. 

Die overvloedige liefdesinjecties heb je nodig. Want de echte pijn, die begint vaak pas later.

Ik stopte op eigen kracht met drank, drugs en sigaretten. Maar tien jaar lang hield ik mijn mond. Ik liep over van schaamte en afschuw. Achter gesloten deuren schreef ik erop los. 

Vanaf mijn pubertijd was ik gefascineerd door dromen. Ik schreef ze op, analyseerde ze en kreeg feeling voor symboliek. Ik zag overal om me heen betekenissen, boodschappen, fluisteringen. Ik deelde ze niet. Want ook dat was grote schaamte en afschuw.

 

De schaamte voorbij

Ik, wie ik was. Met al m’n waarnemingen voorbij het zichtbare… Ik was het zelf die alles wilde killen in mij. Verdoven. Klein maken. Dat was de grote ontrafeling, na stukje bij beetje te zijn afgebroken, tot vrij letterlijk, het bot. Ik moest weten waarom ik het zo ver had laten komen. 

Ik trok alles uit de kast.

Met onbekende, vreemden of professionals deed ik alles uit de doeken. Maar mijn eigen sociale omgeving, die wist van niks. Het begon te rommelen in mij. Ik kreeg pfeiffer en huidproblemen. 

Mezelf zichtbaar maken in wie ik werkelijk was, werd de uitdaging. En weer trok ik alles uit de kast. Ik begon met het schrijven van blogs. Bood gratis soulreadings aan. Deelde mijn creativiteit. En langzaamaan begon ik weer vertrouwen in mijzelf te krijgen. 

Ik kreeg een nieuwe liefde. Ging bewust aan de slag met zelfliefde. En leefde een teruggetrokken, simpel leven in een huisje in het Limburgse bos. Terug naar mijn ware natuur. Op z’n tijd ging ik flink dansen, om alles van me af te schudden. Maakte ik helende reizen naar tropische oorden om op te laden. En tegelijk diep verdriet los te weken. 

Afgewisseld met etherische olietjes, zelfgemaakte taartjes en kruiden uit de moestuin. Ook kwam ik tot acceptatie van geen moederschap.

Van trauma, naar heling, naar tranformatie

En dan kom je op een punt dat alles lijkt te zijn losgetrilt. Dat was het onverwachtse moment dat alles wat me bekend was, verdween. Relatie, wonen, werk. In 2023 veranderde alles. Ik had dan ook niets meer te verliezen… YADE was geboren.

Creaties vanuit mijn diepste verbinding. Zachte pastelkleurige krachtdieren & kids. Een samensmelting van mijn innerlijke en uiterlijke reizen. 

Delen van de liefde die je bent

Delen is de sleutel. Delen van de liefde die je bent.

Deze blog heb ik geschreven voor Iwings, om voor haar serie “Strong Women, Brave Souls” mijn verhaal te delen. Ik vond het spannend, maar moest er gehoor aan geven van mezelf. Wat er daarna gebeurde was zo mooi!  

Door de reacties voelde ik me gedragen, door zoveel vrouwen die stukjes herkenden. Uiteraard door hun eigen kracht, eigen trauma’s, eigen dappere weg van doorgaan en willen helen. 

Ik ben echt ontzettend geinspireerd door je verhaal”,  

Het is de belangrijkste reden om mijn verhaal te delen. Om elkaar te inspireren, te ondersteunen en daarmee te helpen helen.

“Wat jij hebt gecreeerd is zoveel meer. Het is je hele ziel en zaligheid dat hierin zit”

Dat klopt. Er zitten veel onbenoembare lagen in mijn werk, die op een diep niveau communiceren. Pure zielen, zoals jij, die voelen dat.

Kijk wat resoneert. Geloof me, dan is het voor jou.

Liefs Lenny

Delen:

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *