Inspiratieverhaal: Dani

De 11 jarige Dani zamelt statiegeldflessen in, om zo projecten te ondersteunen die de aarde verkoelen. Waarom? De aarde warmt op en dat is bedreigend voor zijn lievelingsdier, de pinguín.

Een vrouw en een jongen staan in een tuin.

“Het begon allemaal toen hij als acht-jarig jongetje Jeugdjournaal aan het kijken was.” vertelt zijn moeder. “We moesten de aarde vergroenen, om het daarmee te verkoelen”, was de boodschap. “Dani wilde meteen in actie komen. De opwarming van de aarde had zo’n groot effect op dieren en plantensoorten, dat de pinguïn zou uitsterven als we nu niet iets gingen doen.”

Met kerst gaf zijn moeder Dani een speciaal cadeautje. Bunds van Justdiggit. Bunds zijn grote smileys die in de grond worden gegraven om water op te vangen. Op die plek groeit als vanzelf weer groen.

Dit cadeau bleek een schot in de roos. Vanaf toen is Dani statiegeldflessen gaan inzamelen, om op die manier Bunds te kunnen kopen. Hij heeft al 6000 euro opgehaald, waarvoor hij 800 Bunds heeft gekocht. Dat komt neer op het vergroenen van 100.0000 hectare grond!

Hoeveel pinguïns zou hij al gered hebben? Ze hebben het in ieder geval getroffen met zo’n redder in nood! “Ik wil kinderen en volwassenen inspireren”, vertelt hij. Zo mooi hoe deze jongen woord bij daad voegt, en daarmee een mega inspiratiebron is! Het is een kwestie van doen, de juiste stimulans krijgen en geloven dat je het kunt. En dan begint het met één flesje…

Om Dani te ondersteunen, heb ik voor hem een pinguïn gemaakt en als kaartjes laten drukken. Een kaartje geeft hij mee aan iedereen die statiegeldflesjes komen inleveren. Want inmiddels is hij een bekendheid geworden in Almere. Voor het huis hebben zijn ouders een inzamelbak staan, waar de buurt hun flesjes en blikjes kunnen inleveren. 

“En ik ben de kinderdirecteur geworden van Stad en Natuur Almere,” vertelt Dani trots. Samen met zijn klas maken ze vaak excursies, krijgen ze uitleg over vergroenen en planten ze bomen. Kijk verder op zijn insta voor alle verhalen!

De illustratie van dit kaartje is inmiddels ook opgenomen in de canvas collectie en zit in de affirmatiekaarten voor kinderen

 

Liefs Lenny

Delen:

Een vrouw en een jongen staan in een tuin.

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Kinderen die Kinderyoga oefeningen doen met dieren samen met Affirmatiekaarten

3 tips: kinderyoga oefeningen samen met Zachte Kracht affirmatiekaarten

3 tips: Kinderyoga oefeningen en Zachte Kracht affirmatiekaarten Steeds vaker worden de affirmatiekaarten “Ik ben Zachte Kracht” gebruikt voor kinderyoga. Zo super leuk! Lees hier tips hoe je ze kunt gebruiken, van kinderyoga oefeningen met dieren tot gebruik van de positieve affirmaties! Tip #1 Kinderyoga oefeningen met dieren Laat kinderen een kaart uit het kaartendeck

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *